A proposta del PP, el Ple municipal de maig ha aprovat per unanimitat instar l’Ajuntament i l’AMB a concloure l’abans possible la rehabilitació de les casetes del passatge de Pons, a la Torrassa, prevista des de fa anys.

El regidor popular David Sánchez-Lafuente, ha recordat que l’Ajuntament va adquirir el 2018 aquestes cases protegides per destinar-les a habitatges per a gent gran. “Avui però continuen tapiades i continuen degradant-se a diari”.

Per part del govern municipal, el regidor Rafa Gómez, titular d’Habitatge, ha explicat que la compra de les casetes es va formalitzar el 2020 i que des de llavors s’està treballant amb l’AMB, ens responsable del projecte, de la licitació i de l’execució de les obres. “L’AMB ja té redactat el projecte executiu i obrirà el procés de licitació en el darrer trimestre de l’any” i ha anunciat que segons el calendari de l’AMB les obres començarien a mitjans del 2025.

“Aquest projecte abasta també la part del passadís del mig del passatge Pons, no només les casetes. Per això hem fet diferents reunions amb veïns de la part dreta del passatge”, ha assegurat Gómez. Les cases d’aquest passatge daten del 1925 i són immobles inclosos dins el Pla d’especial protecció del patrimoni arquitectònic de L’Hospitalet.

Nova comissaria per a la Guàrdia Urbana

També a proposta del PP, el ple ha aprovat construir una nova comissària de la Guàrdia Urbana de la ciutat, o bé destinar l’actual edifici del carrer del Migdia a acollir de forma exclusiva les dependències de la policia local de L’Hospitalet. El text també inclou senyalitzar degudament aquest edifici com a comissària de policia local.

Segons el regidor Jesús Husillos, responsable de Seguretat Ciutadana, el programa electoral del PSC de les passades municipals ja contemplava estudiar la possibilitat de fer un nou equipament reservat específicamente per a l’ús de la policia local.

A l’actualitat la seu de la Guàrdia Urbana és al carrer de Migdia, en un edifici compartit amb altres serveis i despartaments municipals, fet que ha estat criticat pel PP.

El regidor popular, Javier Díez Crespo, ha lamentat que l’espaci actual “no reuneixi les condiciones necessàries per acollir una plantilla de 425 agents, a més de no oferir les garanties de seguretat per protegir el material de seguretat que fa servir el cos”.

Reparació coberta biblioteca Tecla Sala

A iniciativa d’ERC+EUiA, s’ha aprovat per unanimitat demanar a l’Ajuntament que faci un estudi per determinar l’estat de la coberta de la Biblioteca Tecla Sala i les actuacions que cal realitzar-hi, bé sigui la reparació integral o la substitució integral.

Diagnòstic del comerç local i optimitzar l’ús de l’aigua

Finalment, han rebut el suport del Ple municipal dues iniciatives de LHECP. La primera, s’ha aprovat parcialment, per a la creació d’un grup de treball, amb la participació de les associacions de comerciants, unions de botiguers i gremis que intervenen  en el comerç al detall, per al disseny d’un pla especial d’usos dels establiments comercials a la ciutat.

I la segona, per a la implantació en les obres que es duguin a terme a la ciutat de sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS), que amb la dotació de noves capes permeables contribueixen a pal·liar l’efecte illa de calor, ajuden a la captació i acumulació d’aigua a l’aqüífer i augmenten el verd urbà.

Servei de fibromiàlgia a l’Hospital de Bellvitge

També ha tirat endavant per unanimitat la iniciativa del PP amb l’adhesió d’ERC+EUiA que demana l’establiment d’un servei especialitzat en fibromiàlgia i altres síndromes de sensibilització central a l’Hospital de Bellvitge.

Membres de l’entitat que vetlla pels drets de les persones que pateixen aquestes malalties a la ciutat han mostrat pancartes reivindicatives durant el Ple.

Suport al manifest “A L’Hospitalet plantem cara a l’LGTBI-fòbia”

En l’apartat de mocions, a iniciativa del PSC, ERC-EUiA, PP i LHECP i amb el vot en contra de VOX, s’ha aprovat el text de suport al manifest “A L’Hospitalet plantem cara a l’LGTBI-fòbia”, que les entitats de L’Horgull, ALISE i Les Bruixes van llegir el passat 17 de maig, amb motiu del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia.

El text recorda que encara avui es produeixen situacions de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per qüestions d’identitat o expressió de gènere, per les seves diferències en el desenvolupament sexual o per la seva orientació sexual i afectiva, i reivindica una ciutat respectuosa amb la diversitat sexual i la identitat sexual i de gènere.

Compromesos amb la cultura de la pau

A continuació, el Ple ha donat suport a la moció conjunta del PSC, ERC+EUiA i LHECP—amb l’abstenció del PP i el vot en contra de VOX— que, davant l’escalada de tensió al Pròxim Orient, referma el compromís amb la cultura de la pau. El text reclama que l’ONU lideri la desescalada del conflicte que afecta la regió i que els estats li reconeguin aquest lideratge, tot acceptant i complint els seus postulats.