Un ascensor millorarà l’accessibilitat al parc de Can Buxeres des de la banda inferior del barri de Sanfeliu. L’elevador ha estat una demanda veïnal, i s’instal•larà a la part baixa del carrer de la Riera del Canyet i comunicarà amb l’esplanada del carrer de l’Aviació. Es preveu que els treballs comencin el mes de juny.

Aquest tram té un fort pendent de 9 metres, i ara està connectat per una escala de cinc trams i una altra, més a l’interior del parc, de quatre trams i, fet que dificulta l’accessibilitat a la zona des de la banda inferior del barri de Sanfeliu, especialment a les persones amb mobilitat reduïda.

L’ascensor, amb cabina panoràmica i capacitat per a 11 persones, farà un recorregut de 9,30 metres i tindrà dues parades. La cabina estarà dotada amb il•luminació de tecnologia led, alarma i càmeres de seguretat, mecanisme de rescat automàtic i polsadors electromecànics que incorporen el sistema braille.

El projecte també preveu la construcció d’una passarel•la per a vianants de 16,40 metres de longitud i un voladís de 3 metres, que comunicarà la parada superior de l’elevador amb el carrer de l’Aviació; la col•locació d’una barana al primer tram de les escales existents sobre el carrer de la Riera del Canyet i el reforç de l’enllumenat del parc als voltants de l’estructura de l’ascensor.

El projecte d’instal•lació del nou elevador d’accés al parc de Can Buxeres té un pressupost d’adjudicació de 319.359 euros i un termini d’execució dels treballs de sis mesos. L’adjudicació de l’execució del projecte va ser aprovada divendres en una sessió extraordinària de la Junta de Govern Local i es preveu que els treballs comencin el mes de juny.