Les obres del pla urbanístic del Biopol-Granvia començaran al primer trimestre del 2025 i està previst que finalitzin entre els anys 2027 i 2028. Ho ha assegurat el primer tinent d’alcaldia, Francesc Belver, en el marc del Connection Day, una jornada que s’ha celebrat a La Farga Centre d’Activitats, on s’han reunit empreses del sector de la salut per explorar noves línies de negoci.

Des de l’Ajuntament han afegit que s’oferiran diferents incentius per atraure talent a qui ha de ser el pol de biomedicina més important d’Europa. “Generarem bonificacions fiscals perquè la gent pugui instal·lar-se i venir a treballar al Biopol-Granvia. Volem ser un territori atractiu. Des del mateix ajuntament crearem una oficina soft landing per tal d’ajudar a les empreses i treballadors a fer un aterratge suau donant facilitats per a ells i les seves famílies”, ha assegurat Francesc Belver.

Al voltant del projecte que suposarà una transformació física i econòmica de la ciutat, el primer tinent d’alcaldia ha dit que “generarà més de mig milió de metres quadrats destinats al sector de la salut. Cap d’aquests metres quadrats serà per construir habitatge. Volem que sigui una transformació compromesa amb el medi ambient, amb un impacte sostenible i amable amb el nostre entorn. Això significa que hi haurà un altre mig milió de metres quadrats de zones verdes al voltant del Biopol-Granvia”.

Segons Belver, la posada en marxa del projecte suposarà la creació de 50.000 llocs de feina entre directes i indirectes, amb una contribució al 2% del PIB de Catalunya. Tot plegat generarà una facturació de 7.000 milions d’euros anuals.