L’alcaldessa de L’H, Núria Marín, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han presentat aquest divendres i de forma oficial quina serà la ubicació del nou CAP de Sant Josep i els nous terminis d’execució de les obres. Tant el nou ambulatori com el nou centre d’urgències de primària estaran ubicats al solar municipal, entre les avingudes d’Isabel la Catòlica i Josep Tarradellas, i tindrà un cost de 13 milions d’euros.

A finals de l’any 2023 o principis de 2024 està previst que comencin les obres del nou CAP de Sant Josep, així ho anunciat, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Amb un pressupost de 13 milions d’euros es construirà un nou ambulatori en el solar de l’avinguda Josep Tarradellas, cantonada amb l’avinguda d’Isabel la Catòlica. També està prevista la construcció d’un CUAP, centre d’urgències d’atenció primària, més gran que l’actual del carrer Cobalt, així com un centre de diagnosi per la imatge, un punt del SEM i un nou centre de donació de sang i teixits.

El conseller de Salut ha destacat que “aquest nou cap serà un centre dissenyat funcionalment pensant en les noves necessitats i realitats de l’atenció primària, amb nous perfils i prestacions que hem anat incorporant al Departament de Salut”. D’altra banda, Argimon ha subratllat que “el nou CUAP, que ocuparà un espai de 5 mil metres quadrats, serà un guany molt clar per a la ciutadania”.

De la seva banda l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha destacat que “després d’anys de reivindicacions per fi es construirà un nou CAP per al veïnat de Sant Josep, que ara és atès al centre de Just Oliveras, on també hi ha el CAP del Centre i serveis d’especialitats amb una important saturació.

La construcció del nou CAP inclourà, entre d’altres serveis, el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), i donarà resposta a les necessitats assistencials en l’àmbit de l’atenció primària del municipi. Actualment, l’activitat del CUAP Pura Fernández es realitza en uns espais de lloguer al barri de Sant Josep. En els últims anys, s’ha detectat un increment de l’activitat assistencial del CUAP, per tant, el nou solar permetrà el trasllat i l’ampliació de la capacitat d’aquest CUAP al nou CAP de Sant Josep.

A més, s’hi traslladarà el Servei de Diagnòstic per la Imatge i el nou equipament permetrà disposar d’una segona base del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), més propera a la zona nord del municipi, i es disposarà d’un espai per a la donació de sang i de plasma, amb l’objectiu d’apropar i facilitar al màxim la donació a la ciutadania.

El Departament de Salut també ha assegurat que està previst que el projecte de desdoblament del CAP de la Florida  finalizi al novembre del 2023.