Les obres de la carretera de Collblanc arriben a la seva recta final. A partir del 9 d’octubre començaran els treballs d’asfaltatge que suposaran que es talli completament el trànsit d’aquesta via entre els carrers de la Riera Blanca i la travessera de les Corts.

“A mitjans d’octubre es tallarà completament el trànsit per fer-hi els treballs de pavimentació que acabaran a finals d’octubre. Després es faran les feines d’eliminació de les línies aèries elèctriques i es preveu finalitzar les obres el novembre”, ha explicat Alberto Pons, cap de Servei d’Obres i Manteniment de l’Espai Públic de l’Ajuntament.

Els treballs van començar a principis d’aquest any amb l’objectiu de convertit aquest tram de la carretera de Collblanc en una gran zona de vianants amb voreres més amples, un intercanviador de transport públic per facilitar la connexió entre els autobusos i la parada de metro i carril bici.

“Quedarà configurat com un gran espai per a vianants que estarà compartit amb la parada d’autobusos, carril de servei per càrrega i descarrega i un carril de bicicleta”, ha apuntat Pons. En el cas del carril bici, serà segregat en direcció Esplugues i d’ús compartit per a la circulació cap a Barcelona. Les obres estan afectant la circulació dels autobusos LH1, M12 i N2 que han canviat el seu recorregut.

Les obres potencien la intervenció que ja es va fer l’estiu del 2021 per limitar la circulació només a transport públic, servis, veïns i bicicletes.

Transportistes, comerciants i veïns, els més afectats


I els qui més estan patint aquestes obres són els veïns, transportistes i comerciants, que durant aquests mesos han hagut de fer mans i mànigues per poder descarregar les mercaderies. De fet, alguns, asseguren que han perdut clientela. És el cas de la botiga de decoració Manau, on molts clients han deixat d’anar-hi per no poder aparcar davant el comerç on sobretot s’hi ven material passat com pots de pintura.

Ara n’esperen el resultat, alguns amb optimismes i d’altres amb recel. “Tenim ganes que acabin les obres. Les voreres han quedat molt bé i amb un parell d’anys podrem veure si el resultat ha estat positiu o no”, han explicat des de la botiga Sueños. En canvi, la Maria Rosa, veïna de la zona, ha assegurat que “es perd tot l’aparcament i aquí cada cop hi ha més cotxes”.