Les obres de remodelació del carrer Martí i Julià tallaran fins divendres la cruïlla amb el carrer Mas. Continua així el projecte que es va iniciar el passat mes de novembre i que està afectant una de les zones més transitades que connecta la Torrassa i Collblanc.

D’altra banda, entre dijous i dissabte s’asfaltarà i pintarà la cruïlla entre carrer Mas i Rafael Campalans. Les obres continuen avançant i l’objectiu és que acabin al mercat de Collblanc després de l’estiu.

No obstant això, les dificultats per caminar, el soroll i la pols han estat motiu de queixa d’alguns veïns: “Estan molestant, el soroll també, però el més important és la gent gran que no pot passar perquè està tancat”, explica el propietari d’un restaurant al costat de les obres.

“Pel que fa a la clientela es nota, sobretot aquests dies que tallen la vorera i el carrer Mas els clients no poden arribar”, lamenta la responsable d’una botiga d’electrònica.

Tot i això, alguns veïns veuen amb bons ulls el projecte: “Sincerament, són una mica molestes pel tema del terra, però ho esquives una mica i surts. El que passa és que quan ets a casa fa la sensació que et cau l’edifici a sobre, però són productives perquè fan falta per L’Hospitalet”.

Un carrer de prioritat per als vianants

Amb un pressupost de prop d’un milió d’euros, el projecte està cofinançat amb els fons europeus Next Generation. L’objectiu de les obres és millorar la mobilitat veïnal, amb voreres més amples a la mateixa altura que la calçada, i manteniment dels arbres, expliquen des de l’Ajuntament.

El projecte preveu que el carrer Martí i Julià es converteixi en una via de plataforma única. Es mantindrà la velocitat reduïda de 20 km/h per a vehicles i amb una sola filera d’aparcament.