Les noves àrees de zona verda que s’han implementat a Santa Eulàlia, la Torrassa, Collblanc, Pubilla Cases i Sanfeliu ja estan en fase de proves i està previst que pròximament entrin en ple funcionament. En canvi, a les zones blaves d’aquestes àrees, ja s’està sancionant a aquells vehicles que no tenen el tiquet.

Els veïns i veïnes residents dels barris de Sant Eulàlia, la Torrassa, Collblanc, Pubilla Cases i Sanfeliu ja poden fer ús de les noves zones verde d’aparcaments. De moment, el sistema està en període de proves perquè els veïns puguin familiaritzar-se amb aquest nou sistema.

“Estem interactuant amb els veïns i veïnes perquè ho vagin utilitzant de forma progressiva, perquè tothom tingui tota la informació i també estem donant resposta a totes les peticions de veïns que no tenen el vehicle donat d’alta a la ciutat o de familiars que també sol·liciten poder-hi aparcar”, ha explicat el tinent d’alcaldia de Convivència i Seguretat, Pepe Castro. La idea és que “d‘aquí a unes setmanes el sistema ja pugui funcionar de forma eficaç en aquests barris“, ha afegit.

Aquestes noves zones verdes d’estacionament són gratuïtes per a residents i comerciants censats al barri, i amb condicions especials per a familiars de primer grau. La mesura vol facilitar l’aparcament al veïnat en aquests barris amb dèficit de places per estacionar els vehicles, donant prioritat als residents i evitant que cotxes d’altres municipis ocupin places d’estacionament a L’Hospitalet.

Des de l’Ajuntament recordem que per poder aparcar de forma gratuïta a la zona verda, els residents comptem amb un distintiu que han d’enganxar al vehicle i treure un tiquet diari o setmanal gratuït que han de deixar a un lloc visible del cotxe. També poden fer la gestió a través de l’aplicació AMB Aparcament Residents.

Zones blaves d’aparcament

En canvi, pel que fa a les noves zones blaves que s’han implementat en aquestes àrees, ja estan en ple funcionament i se sanciona als usuaris que no en fan ús correcte. “S’ha fet una campanya d’informació als vehicles que aparcaven sense tiquet de control i des de fa uns dies ja s’hi sanciona a les persones que no posen el tiquet adequat”, ha apuntat Castro.