La Xarxa de Rodalies ha començat a recuperar certa normalitat en les principals línies que passen per L’Hospitalet. Tot i així, el matí d’aquest dimarts s’han registrat nous incidents que han comportat nous talls del servei, en concret a l’R3.

Recordem que les afectacions en la circulació de trens de tota la xarxa van començar diumenge arran d’un robatori de coure a l’enclavament de Montcada Bifurcació. També el mateix dia hi va haver un incendi en el cablejat entre Clot i Sant Adrià que afectava la circulació en el túnel de Plaça de Catalunya.

La reparació de l’avaria pel robatori de coure a Rodalies costarà 15 milions d’euros, segons el govern central, i es trigarà uns dos mesos a tornar a la completa normalitat. El Departament de Territori de la Generalitat, de la seva banda, ha reclamat una auditoria independent de les causes de la incidència de diumenge.

La situació aquest dimarts de les línies que passen per l’Estació L’Hospitalet, segons el darrer comunicat de Rodalies a les 12h, és la següent:

  • R1: Recuperat el recorregut habitual
  • R2 Sud: Recuperat el recorregut habitual
    R2 Nord:  Recuperat el recorregut habitual
  • R3: Servei ferroviari parcial. Se circula entre Puigcerdà i Montcada Ripollet. Dos trens per hora i sentit. Des de Montcada Ripollet, servei alternatiu per carretera fins a Fabra i Puig on els viatgers poden continuar en línia 1 de Metro. Els viatgers també poden utilitzar estacions d’altres línies en poblacions coincidents.

Cal advertir, però, que a l’R3, aquest matí hi ha hagut una nova incidència elèctrica que ha obligat a tallar la circulació entre Vic i Ripoll i a habilitar transport alternatiu per carretera entre estacions d’aquest tram. Adif hi treballa per solventar l’avaria l’abans possible.

Modificació d’horari de pas de l’R3

  • R4 Nord: Circulació restablerta entre Manresa i L’Hospitalet de Llobregat. Dos trens per sentit i hora.
  • R4 Sud: Circulació restablerta entre Sant Vicenç de Calders i L’Hospitalet de Llobregat. Quatre trens per sentit i hora. Enllaç amb línia 1 Metro (Rambla Just Oliveras). També Metro a Cornellà (línia 5 Metro)

Modificació d’horari de pas de l’R4

A primera hora d’aquest dimarts l’estació de Rambla Juts Oliveras hi ha hagut aglomeracions segons informen alguns usuaris a les xarxes socials.

R7:  Recorregut fins a Cerdanyola amb R4 i autobusos des de Cerdanyola a UAB. També disposen d’alternativa Bus Exprés 3

R8:  Recorregut habitual

Línies regionals:

  • R12: Continua amb incidències. S’ha de fer el trajecte per carretera entre Manresa i Calaf, per continuar en trens de la línia R4.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat dimarts al vespre l’ALERTA del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (FERROCAT).

Renfe, en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i Adif, manté un Pla de Transport alternatiu des de dilluns 14 de maig que comporta autobusos de reforç de prop d’una desena de línies interurbanes i de les línies metropolitanes dels Ferrocarrils.