Les tres jugatecambientals de L’Hospitalet ubicades als parcs metropolitans de Can Buxeres, les Planes i Bellvitge, participen aquest cap de setmana en la cinquena edició del Bioblitz metropolità. La convocatòria es fa en el sí de la celebració, el 22 de maig, del Dia Mundial de la Biodiversitat, amb activitats per a famílies i a les xarxes socials.

El Bioblitz és una iniciativa de ciència ciutadana de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que vol fer un recompte d’espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. L’objectiu és que la població posi l’ull en els éssers vius que habiten els parcs i les platges metropolitans i en la seva importància per al funcionament correcte dels ecosistemes.

Els parcs de Can Buxeres i les Planes acolliran les activitats, aquest dissabte, d’11.30 a 13.30 hores i diumenge, a amb el mateix horari es farà al parc de Bellvitge. Més enllà de les activitats presencials, les xarxes socials també seran protagonistes ja que s’hi podrà participar a Twitter i Instagram tot publicant fotografies de la fauna i flora dels parcs i platges, amb el perfil @parcsplatges amb l’etiqueta #BioblitzMetropolità22.

Les dades es bolcaran a les plataformes de l’Institut Català d’Oncologia i quedaran recollides al Visor de fauna de l’AMB. Els resultats s’utilitzaran per a la gestió integral dels espais públics metropolitans ja que serveixen com a indicadors per planificar accions com el manteniment dels prats florits, la instal•lació de caixes niu o l’evolució dels sistemes dunars.