Fer comunitat compartint una tradició tan important a l’islam com l’Iftar. Ha estat l’acte central de les Jornades Comunitàries Antiracistes que des de l’Escola de Vida han organitzat aprofitant el mes de Ramadà que molts veïns del barri celebren. El Centre Municipal Ana Díaz Rico s’ha omplert a vessar tant de musulmans com de veïns que han aprofitat per conèixer la cultura, xerrar una estona i degustar les delícies preparades per voluntàries de l’entitat.
La directora, Karla Montenegro, valora la importància d’aquests actes: “Posem en valor les cultures d’origen i les creences. Creiem que tot el que porten les persones migrades a la ciutat i a Catalunya no fa més que enriquir la societat d’acollida“, destaca.

L’Iftar comunitari celebrat als Blocs Florida va començar com una petita celebració entre els alumnes de l’Escola de Vida i ha crescut fins a omplir l’espai: “Al principi vam voler fer un dia de dejú en solidaritat amb les companyes que fan el Ramadà i vam decidir fer l’Iftar també per convidar a totes les persones que no tenen la família aquí“, comenta Montenegro.
La trobada va molt més enllà d’una celebració o un menjar. Pretén fer vincles que vencin la intolerància amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial: “Al final el desconeixement i la por al diferent és el que genera aquestes barreres i aquests estereotips. Contra això, la millor manera és compartir i conèixer la cultura”, remarca José Antonio Alcaide, regidor Agenda Urbana 2030-2050.

D’altra banda, el Parc del Pont de Matacavalls també acull música en directe, art amb mirada crítica i espais de reflexió sobre la lluita contra el racisme.