Una part de les instal·lacions de les Piscines Municipals tornen a funcionar a partir de dimecres, 8 de maig, després de l’incendi del passat diumenge 28 d’abril. Concretament els usuaris ja poden fer servir les instal·lacions del gimnàs i de les sales d’activitats dirigides. Els espais que entren de nou en funcionament es troben a l’edifici que no es va veure afectat per l’incendi.

Segons fonts municipals, està previst que en les pròximes setmanes entri de nou en funcionament la piscina exterior.

Pel que fa a les piscines interiors, la seva reobertura encara no té data, a l’espera dels resultats dels informes tècnics que avaluïn l’estat de les instal·lacions després de l’incendi.

El foc del passat 28 d’abril es va produir a la planta subterrània, als vestuaris femenins que es troben a tocar de les dependències de les piscines interiors. De fet, el fum i les cendres van arribar a les piscines.

Serveis que es recuperen

Aquest dimecres s’han reobert les sales de fitness, d’exercici cardiovascular i d’activitats dirigides amb el seu horari habitual. No es pot accedir a la zona de vestidors (masculins i femenins) de la planta -1, per la qual cosa en la zona de la cafeteria s’ha ubicat un servei de guarda-roba. Properament està previst que obrin els vestidors masculins. Les persones usuàries podran fer ús dels vestidors amb dutxes del Pavelló Municipal Juan Antonio Bastante (carrer de Sant Pius X,7), situat a 300 metres.

En aquest sentit, el cap de servei de l’àrea d’Esports, Sergi Crespí, ha explicat que s’ha preparat un pla per anar obrint gradualment els espais. Encara no estem al 100%, però és un primer pas per anar obrint les instal.lacions a mnesura que hi ha hagi les mesures de seguetat que ho permetin”.

Activitat aquàtica

Pel que fa a l’activitat aquàtica, les classes d’aiguagym s’han derivat a altres equipaments esportius municipals. Les persones abonades poden consultar la planificació a l’APP Trainning Gym o al web de les Piscines Municipals.

Crespí ha apuntat que per a l’obertura de la piscina exterior “encara no tenim data, però hauria de ser relativament aviat. Després haurem de treballar en la piscina coberta on trigarem més perquè està més afectada”.

Les persones abonades poden seguir fent ús de les instal·lacions aquàtiques de la resta de poliesportius municipals de la ciutat, presentant la seva polsera d’accés i/o les seves dades personals. També poden donar-se de baixa de l’abonament abans del pròxim 20 de maig, amb  efecte a 1 de maig i, si desitgen inscriure’s de nou, es beneficiaran de la gratuïtat de les despeses d’inscripció, si aquesta es formalitza en el termini màxim i improrrogable d’un mes a comptar des del dia del restabliment total del servei de les Piscines Municipals.

Pel que fa als cursets de natació, s’està intentant reubicar el màxim de serveis possibles en la resta d’instal·lacions que tenien disponibilitat en els horaris i dies que els grups requerien.  

També s’han reubicat els entrenaments dels esportistes del Club Natació L’Hospitalet i de l’AESE.