El proper 12 de setembre s’obre la inscripció al cursos de català de setembre a desembre del Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet. En la matrícula s’oferiran cursos de tots els nivells i en diferents modalitats, ja sigui presencial o en línia. A més, la matrícula dels cursos dels nivells Inicial, Bàsic 1, Bàsic 2 i Bàsic 3 serà gratuïta.

La matrícula dels cursos de català, que es farà preferiblement a través del web inscripcions.cpnl.cat, s’organitza en dos torns. Primerament, els dies 12 i 13 de setembre s’obrirà la inscripció preferent per a les persones que hagin estat matriculades a un curs del Consorci per a la Normalització Lingüística en els darrers 12 mesos.

Després, els dies 14 i 15 de setembre la es posarà en marxa la matrícula general oberta a tothom.

Abans de matricular-se, però, el CPNL recomana fer la prova la determinació de nivell, que es pot sol•licitar en qualsevol moment previ al període d’inscripció. Així, es pot comprovar quins són els coneixements de català que tenen els nous alumnes amb l’objectiu que es puguin matricular a un curs que s’adeqüi al seu nivell de llengua.

Es tracta d’un pas previ a la inscripció si no es disposa d’un certificat oficial de català o si no s’ha fet aquesta prova en els últims dos anys. Es pot demanar més informació al telèfon 93 403 20 20 o consultar el web cpnl.cat/lh.

Els cursos de català organitzats pel CPNL permeten obtenir certificats de nivell que tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).