Comença el compte enrere per formar un nou govern de l’Estat, un cop que Pedro Sánchez ha promès aquest divendres el càrrec com a president de l’executiu espanyol davant del Rei Felip VI. Recollim les reaccions i valoracions de diferents formacions polítiques locals sobre la nova legislatura encapçalada novament pel socialista Pedro Sanchez.

Francesc Belver, portaveu del grup dels socialistes al consistori, s’ha mostrat “satisfet de poder tenir un nou període de govern de progrés per continuar avançant en drets, llibertats, polítiques d’igualtat, respectant als més desafavorits, protegint a les dones víctimes de la violència de gènere garantint la convivència de la ciutadania, també a Catalunya. Ha afegit que cal “posar en valor el ser capaços de seure, debatre i arribar a acords”.

Des d’Esquerra Republicana de L’Hospitalet, el seu coportaveu Jaume Graells ha fet una valoració de l’arribada de Sánchez al govern “positiva però critica, cal estar amatents a que els compromisos tirin endavant. És un pas important, però és l’inici d’un camí, no el final. Aspirem a recuperar els drets i llibertats del poble català”.

En canvi pel Partit Popular, segons la seva portaveu Sonia Esplugas,  es presenta “una legislatura complicada, en la que els independentistes tindran totes les eines per posar sota les cordes al Govern de Pedro Sánchez. En lloc de mirar ple benestar dels ciutadans  mira pel seu propi benestar. Des del PP lluitarem perquè la llei d’Amnistia no sigui una realitat”.

El portaveu del grup municipal de Vox, Francisco González, afirma que “Sánchez ha cedit a les pretensions dels independentistes amb l’únic propòsit de mantenir-se la poder. No és una legislatura fonamentada en un pacte de govern sinó a un acord conjuntural destinat a que el PSOE es mantingui a la cadira.” González s’ha referit també a l’amnistia. “Són uns polítics que perdonaran els delictes d’uns altres polítics fugats, amb l’únic objectiu de tenir el poder”

D’altra banda, el portaveu del grup municipal de L’Hospitalet en Comú Podem, Manuel Domínguez, ha assegurat que “davant del soroll precolpista de la dreta, fem una valoració positiva d’aquets Govern perquè continuarà fent una política social, d’increment d eles llibertats i esprem que la dreta torni a la civilització”.

Finalment, la coordinadora de Junts per L’Hospitalet, Teresa Rubio, creu que “és un acord que volem que sigui històric, però som conscients que els socialista és el partit del 155. Hem sentat les bases per negociar la solució del conflicte polític, però s’ha de complir l’acord i per això hi haurà una verificació internacional imparcials que ho controlarà”.

El següent pas de Pedro Sánchez, serà l’anunci dels integrants del seu nou gabinet. Podria fer-ho en les pròximes hores, al cap de setmana o dilluns.

Està previst que la propera setmana se celebri, el primer consell de ministres de la legislatura, perfilat per Sánchez i Yolanda Díaz, que es dona per fet que continuarà de vicepresidenta.