Molta afluència durant el primer cap de setmana de les festes del barri de Bellvitge. La pluja no ha deslluït cap de les activitats preparades, que enguany han de finalitzar abans i regular-ne el nivell de decibels per afavorir la convivència amb els veïns. Les festes s’allarguen fins el 15 de setembre i són cita obligada per als líders polítics catalans.

Aquest any, el pregó, que es va realitzar dissabte, ha anat a càrrec del diputat al Parlament de Catalunya i ex-conseller de Benestar Social i família, Josep Lluís Cleries. Segons Vicente Jorge, president de la Comissió de Festes, “un home que coneix molt la realitat del barri des de fa temps i que durant el pregó ha destacat entre d’altres la celebració dels Festival de Teatre” Segons Jorge, “els xiriginguitos estan igual de plens que d’altres anys, tot i que la crisi també es nota en la despesa que es fa en les consumicions, que ha baixat”.

D’altra banda, el Tast de Vins catalans, que s’ha celebrat aquest diumenge per primer cop a les Festes de Bellvitge, ha funcionat força bé i va reunir unes 300 persones al Passeig dels Pins. 

Millora de la convivència amb els veïns

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha avançat l’horari de finalització de l’emissió de música i so de les atraccions de fira de la Festa Major. L’objectiu és reduir la contaminació acústica i minimitzar les molèsties als veïns. A més, la música no podrà superar el 80 decibels en les atraccions, que provocaven més queixes entre el veïnat.

A algunes atraccions, l’Ajuntament exigeix que disposin de limitadors acústics i silenciadors. El president de la comissió de Festes ha explicat que “els horaris s’han complert de forma estricte i no hi ha hagut cap tipus de problema, ni amb els veïns ni amb els propietaris de les atraccions”.

Cita a l’agenda política

Com ja és tradicional les Festes de Bellvitge marquen l’inici del curs polític. Aquest cap de setmana l’han visitada el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i la coordinadora nacional d’ICV-EUiA, Dolors Camats. Aquest dilluns està prevista la visita del líder d’ERC, Oriol Junqueras, i del coordinador nacional d’ICV-EUiA, Joan Herrera.

La Festa s’allargarà fins el diumenge 15 de setembre, llavors els veïns s’hi posaran de ple en la preparació del 50 anys del barri.