Les famílies de l’escola Pau Sans, al barri de Sant Josep, participen en la segona part del projecte Tàndem entre l’escola i la Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundació Miró.

En la primera part, anomenada Objectes per a totes les mirades, els nens i nenes de l’escola van exposar fotografies artístiques sobre objectes de l’escola.

Ara són els pares i les mares els que participen en el projecte amb l’exposició Retro-Mirades. Les famílies de l’escola Pau Sans han recuperat els objectes més significatius de la seva infantesa i també li han fet una fotografia artística per conduir-nos a alguns dels seus records més valuosos. Han compartit un fragment de la seva infantesa amb la resta de la comunitat educativa i sobretot amb els seus fills.

Les fotografies són per exemple d’un walkman amb una cinta de casset, d’unes arracades de la besàvia d’una mare de l’escola i una nina amb un gran valor emocional, per exemple.

El projecte està inspirat en la visió artística de Miró, que col·leccionava objectes quotidians del seu estudi i els dotava d’un valor profund establint lligams emocionals.

Les famílies implicades en el projecte expliquen que ha estat una experiència enriquidora i memorable per a tots. “Ha estat molt divertit replicar el que els nostres fills i filles havien fet anteriorment” diu la Yolanda Manzanares mare d’un alumne de l’escola Pau Sans. “Ens ho van explicar a casa emocionats i mesos més tard ens van cridar a les famílies perquè repetíssim el procés” afegeix.

La tercera fase del projecte obrirà l’exposició a una entitat de la ciutat.