L’alcaldessa de L’H, Núria Marín, i el regidor d’Educació i Cultura, Jaume Graells, s’han reunit amb l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Paco Candel per parlar sobre el mal estat del nou mòdul prefabricat. Denuncien que el darrer barracó ha arribat tard, està usat i en mal estat.

A pocs dies de l’inici dels curs escolar, l’escola Paco Candel s’ha trobat que haurà d’obrir les portes el pròxim dilluns amb mòduls prefabricats que tenen deficiències. Un centenar d’alumnes de segon i de tercer de primària hauran de fer classes en un barracó de segona mà, que prové d’una altra escola, a Blanes, i que a més no ha arribat en bon estat.

Els pares i mares han denunciat aquesta situació que consideren es produeix per la desídia de la Generalitat. L’alcaldessa, Núria Marín, durant la reunió ha lamentat que l’educació no sigui una prioritat pel govern de la Generalitat. És una llàstima que dues escoles, l’Ernest Lluch i la Paco Candel, tornin a començar el curs amb barracons i sense cap projecte d’execució de construcció. Des de l’àrea d’educació, ens hem posat en contacte amb la conselleria per mostrar la nostra preocupació i oferir-los ajuda”.

El barracó ha arribat en mal estat amb forats, lavabos oxidats i brutícia i s’hauran de realitzar obres de remodelació. De fet, la Generalitat va començar la instal•lació del barracó amb retard, el 31 d’agost. Segons els pares, no s’arribarà a temps per començar el curs el dia 14 de setembre.

La presidenta de l’AFA de l’escola Paco Candel, Victoria Gutiérrez, explica que “s’hauran d’habilitar altres espais com el laboratori o la sala de psicomotricitat perquè els nois de segons i tercer de primària pugin començar les classes. I això provocarà que la resta de cursos no puguin accedir a aquestes activitats”.

Les famílies denuncien que la Generalitat ja sabia des de fa un any que s’havia d’instal•lar aquest barracó i que la seva arribada endarrerida, no els ha permès organitzar el casal d’estiu.

L’associació de famílies d’alumnes no descarta accions de protesta si la situació no es soluciona. L’escola començarà aquest curs amb un total de 291 alumnes tots ells en barracons.

A L’Hospitalet, funcionen de forma provisional dues escoles en mòduls prefabricats: la Paco Candel, a Santa Eulàlia, i l’Ernest Lluch, a Collblanc-Torrassa. Cada any aquestes escoles reben nous mòduls per acollir els nous alumnes que s’incorporen cada curs.

Precisament l’escola Paco Candel ja va haver de patir fa dos cursos la manca d’espai perquè la Generalitat no va aportar nous mòduls i es van haver d’habilitar com a aules la biblioteca i la sala de psicomotricitat.

L’alcaldessa ha recordat que a banda de les escoles que es troben en mòduls prefabricats, hi ha cinc escoles públiques es troben pendents de les inversions per part de la Generalitat en l’anomenat Pla d’urgència, ja que tenen els edificis envellits i sense les condicions adequades. Aquestes són Bernet Metge, Busquets i Punset, Frederic Mistral, Joaquim Ruyra i Milagros Consarnau. Donar una solució definitiva a les instal•lacions d’aquests centres és una de les reivindicacions del Pacte local per a l’educació pública de qualitat que l’alcaldessa Núria Marín s’ha compromès a impulsar durant el nou mandat.