Un centenar de famílies i alumnes de l’escola Milagros Consarnau es van manifestar dijous, 20 de juny, i van tallar el carrer Aprestadora per reclamar reformes urgents en el centre, que pateix importants deficiències que poden crear problemes de seguretat.

Les famílies recorden que fa molt de temps que es demanen obres per millorar l’estat del centre. La darrera acció que es va fer va ser la construcció de l’escala d’emergència, però aquesta ha estat clausurada perquè s’han fet servir materials inadequats. També hi ha problemes amb l’escala interior que té esquerdes. Les famílies expliquen que els infants han de baixar poc a poc i sense recolzar-se molt a la barana.

Un dels 6 centres del Pla d’urgència

L’escola Milagros Consarnau és un dels 6 centres construïts fa 50 anys en el marc del Pla d’Urgència. Tots aquests centres pateixen diversos desperfectes com a les finestres, a les cobertes i als sostres, entre d’altre qüestions.

Es dona el cas que la Generalitat va aprovar el 2022 la reforma integral de l’escola Milagros Consarnau per valor de 3.293.797 euros. Però aquests diners encara no s’han destinat a cap obra. Tant la direcció del centre com l’Ajuntament han reclamat el pressupost i les obres en reiterades ocasions.

El departament d’Educació de la Generalitat ha explicat, en declaracions a L’Hdigital, que s’està analitzant l’estat del centre abans d’establir els terminis de les obres. “Les anàlisis tècniques pendents acabaran de definir l’abast i timings de l’actuació”, han dit.

A més del Milagros Consarnau, a la ciutat estan dins d’aquest Pla d’Urgència l’institut Rubió i Ors i les escoles Bernat Metge, Busquets i Punset, Joaquim Ruyra, i Frederic Mistral. Tots aquests edificis es van construir de forma molt ràpida per absorbir el boom de natalitat dels anys 70. Els edificis es van construir per durar molts menys anys dels que han durat.

Alguns d’aquests centres que existien a la ciutat es van reconstruir totalment com ara la Marina o els instituts Europa i Bisbe Berenguer. Però els 6 que encara resten porten molts anys demanant els diners per a una remodelació integral.