L’Ajuntament de L’Hospitalet incrementarà la seva aportació municipal a les 5 escoles bressol subvencionades per al curs 2024-2025, que passa de 700 a 1.580 euros per plaça.

El portaveu de les famílies de les bressols, Bernat Macià, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, ha posat en valor aquest increment: “Òbviament estem satifets que hi hagi hagut aquest increment, dit això sí que el trobem insuficient, hi ha moltes coses que esperàvem que es poguéssin complir i que no s’han assolit, i esperem que es pugui millorar, com que aquestes escoles ja fossin municipals des del curs actual, i no de cara al curs que ve, que tampoc serà possible”.

Macià ha afegit que “esperem que es segueixi treballant per a la municipalització i tinguem els preus públics” i pel que fa al procés de municipalització, el representant de les famílies ha dit que “no veiem avenços importants, van sorgint traves i estan treballant per ser-ho el curs 25-26”.

Bernat Macià també ha apuntat, sobre les mobilitzacions que han fet darrerament, “si ha servit per poder tenir aquesta mínima compensació econòmica, benvinguda la feina“.

El curs 2023-2024, l’Ajuntament va incrementar l’aportació municipal a aquestes escoles bressol, que va passar de 400 a 700 euros per plaça per garantir la sostenibilitat econòmica d’aquests centres que, arran de la gratuïtat d’I2 en centres públics, van veure disminuïda la seva matrícula.