Aquesta setmana finalitza el calendari de jornada de portes obertes de les escoles bressol municipals, així que les famílies que vulguin plaça per al curs vinent encara son a temps de visitar-les per aplegar informació sobre les instal·lacions i els projectes pedagògics de cada centre.

A la Casa dels Contes, a la plaça Europa, l’equip docent explica a les famílies com funciona el procés, mostra les instal·lacions i explica el projecte educatiu, un projecte que dóna autonomia als nadons i els infants per copsar els seus interessos i proposar activitats d’aprenentatge específiques.

La directora, Ana González, ha explicat que tenen previst fer un rocòdrom perquè els nens i nenes “pugen cadires i taules, i en funció de les seves necessitats, nosaltres els hi anem posant propostes de joc”.

Instal·lacions a banda, les famílies han mostrat interès, sobretot, per la filosofia d’aprenentage.

L’Hospitalet hi ha 16 escoles bressol, entre públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen 1.356 places per nadons i infants de 0 a 3 anys. A més hi ha altres 19 llars d’infants privades.

La pre-inscripció per a les escoles bressol serà on-line de 3 al 15 de maig i presencial del 7 al 15 de maig.

A L’Hospitalet 5 escoles bressol de titularitat municipal: la Casa de les Flors, a la Florida, la Casa dels Contes, a la plaça Europa, la Casa dels Arbres, a Santa Eulàlia, la Casa del Molí, a Can Serra, la Casa de la Muntanya, a Sanfeliu, i la Casa del Parc, de La Torrassa. I també hi ha altres tres escola bressol que depenen de la Generalitat: El Passeig, a Bellvitge, El Tren, al Gornal, i La Florida.

A més hi altres 5 llars d’infants suvbencionades per l’Ajuntament i gestionades per entitats sense afany de lucre: Estel Blau i la Gua-Gua. Nova Fortuny, Garabatos i Patufet. I el departament d’Educació de la Generalitat subvenciona dues escoles privades: Ding-Dong i Azorín.