Des del passat mes de juliol les persones majors de 65 anys poden gaudir d’una sessió de cinema a tan sols 2 euros tots els dimarts. Una iniciativa que el Ministeri de Cultura va posar en marxa per recuperar l’hàbit de consumir cinema entre aquest col·lectiu.

A Catalunya s’hi van sumar 76 sales de cinema entre les quals hi figuren les dues de L’Hospitalet: Cinesa Luxe La Farga i Filmax Gran Via. Durant els mesos d’estiu, algunes de les sessions més taquilleres han fet un complert i s’ha omplert majoritàriament amb un públic major de 65 anys.

Entre els usuaris, n’hi ha que després de molts anys han tornat a anar al cinema aprofitant l’oferta. Com la Daniela i la Marisa, dues veïnes de L’Hospitalet que han assistit juntes: “Abans hi anava sovint al cinema, però per mandra a sortir de casa, passo les estones al sofà veient la televisió”

Cinesa Luxe La Farga, dimarts passat

Altres persones, en canvi, ja tenien l’hàbit d’anar al cinema de forma regular i veuen aquesta iniciativa com una forma d’estalviar diners. És el cas de Federico Segundo, que cada dimarts acudeix al V.O. del Filmax Granvia i ara també, enllaça amb alguna altra pel·lícula. “Espero que ho mantinguin. No et poden donar una cirereta per endolcir-te i després treure-te-la”, ha dit.

De moment, la iniciativa no té data de caducitat i totes les persones majors de 65 anys podran continuar comprant entrades pel cinema, cada dimarts, a només dos euros acreditant la seva edat. Les entrades només es poden expedir a les taquilles de les sales.

Aquí es pot consultar el llistat de cinemes que s’han adherit a tot l’Estat.