L’Oficina d’Entitats ha iniciat un cicle de sessions informatives de cara a la justificació de les subvencions. En aquestes trobades, els tècnics municipals ofereixen assessorament i recursos per facilitat aquest tràmit, que les entitats han de fer al llarg dels propers dies. L’Oficina també ha publicat unes guies de suport que es poden consultar en línia.

En aquest sentit, Jonatan Sánchez, cap de servei de participació ciutadana, explica que “en les sessions informem sobre els criteris importants a l’hora de fer la memòria tècnica, on s’explica l’evolució del projecte i de les activitats que han estat subvencionades, i també informem sobre els principals elements a tenir en compte per fer les justificacions econòmiques dels projectes perquè es faci de la manera més correcta possible i evitar possibles incidències”.

“Sempre tenim algun dubte i surten coses que no tenim gaire clares”, assegura la Montserrat Tirado, presidenta d’ANMA – Amics de la Natura i del Medi Ambient, una de les entitats presents a la formació. “Algunes vegades a l’hora de presentar documentació ens falten diners, i no sabem per què”, diu.

A banda de resoldre dubtes, les sessions també serveixen per explicar la justificació de subvencions a persones que no estan hi familiaritzades. L’Helena Cerrato, tècnica de de l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet, explica que “fa poc que hem canviat els membres de la junta, i així els nous que hem entrat ens podem informar de com funcionen els tràmits”.

Amb aquesta campanya de suport, que enguany es fa per primera vegada, s’han programat set sessions informatives, segons l’àmbit d’actuació de les entitats.

Guies per a la justificació de subvencions

La informació de les sessions es complementa amb el contingut de les quatre guies de suport que s’han elaborat per facilitar el tràmit. Uns recursos que es poden consultar en línia al web de l’Oficina d’Entitats.

Així, Jonatan Sánchez assegura que “les quatre guies expliquen com es justifiquen econòmicament les subvencions, com es fa la memòria d’activitats, els aspectes clau del procediment i com s’ha de tramitar. Resumeixen de manera didàctica els elements més importants a tenir en compte, que ja estan tots recollits en lleis i ordenances però intentem fer-ho de manera més amena”.

A més, si fos necessari, les entitats poden demanar cita per a un assessorament personalitzat en aquest enllaç.

El tràmit per presentar les justificacions de les subvencions rebudes el 2023 ja està obert a la seu electrònica, i estarà disponible fins el 15 de febrer.  

En l’exercici anterior, l’Ajuntament va subvencionar 178 projectes d’entitats, per un valor total de més de 2.872.395,92 euros.