L’Associació de Veïns de Can Serra, l’AFA de l’Escola La Carpa, l’AFA de l’Institut Torras i Bages, l’Esplai Can Serra i l’Escola de Persones Adultes de Can Serra s’han unit per recuperar espais en desús al barri. Consideren que hi manquen serveis i equipaments socials i culturals, i per això han iniciat una campanya de recollida de signatures.

Olga Rabadán López, tresorera de l’AVV de Can Serra, afirma que el seu, “és un barri en el qual manquen aules d’estudi, no tenim biblioteca i no tenim oferta cultural quant a teatre, tallers, etcètera”.

Des de l’Associació fa anys que reclamen aquests espais, però davant la falta de resposta han decidit unir forces amb altres entitats del barri per aconseguir els seus propòsits.

Reobrir el casal de gent gran

Una de les seves peticions és reobrir l’antic casal de gent gran del barri, que va tancar les portes a l’inici de la pandèmia i que l’any 2021 es va traslladar al nou edifici que s’estava construint. Des d’aleshores aquest equipament de dues plantes i titularitat municipal ha quedat en desús, amb l’única excepció de ser un punt de vacunació de la Covid.

Des del teixit veïnal volen que aquest edifici es rehabiliti com a un equipament cultural polivalent tal com explica Olga Rabadán: “és molt cèntric, és ampli i aquí creiem que estaria bé crear l’aula cultural amb zones polivalents per fer diferents activitats com exposicions o tallers”.

Impulsar una biblioteca al mercat

Les entitats que impulsen la campanya també lamenten que el tancament de parades del mercat de Can Serra hagi fet que estigui infrautilitzat. María José Moro, representant de l’AFA de l’Institut Torras i Bages relata que “només hi ha tres parades obertes, la infraestructura està feta, la inversió està feta, però està buit”.

Per això reclamen aprofitar part de l’espai buit per fer-hi una biblioteca, com ja es va fer amb el bibliomercat de Santa Eulàlia.

Per ara, han aconseguit unes 300 signatures. La seva intenció és continuar recollint-ne fins a finals d’estiu i, més endavant, presentar-les a l’Ajuntament.