Un total de 427 alumnes de primària i ESO, de 8 escoles i 6 instituts de L’Hospitalet, han participat en una nova edició del mercat de cooperatives escolars. Els productes creats per les 20 cooperatives escolars s’han venut a la ciutadania en un mercat a l’aire lliure als districtes de Santa Eulàlia i Bellvitge.

La iniciativa s’inscriu en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), impulsat per la Diputació de Barcelona, i el projecte Empresa Jove Europea (EJE), impulsat conjuntament per les àrees municipals d’Educació, Innovació i Cultura i de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme.

Cooperatives de primària

Concretament, en el projecte CuEmE han participat 296 alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu Fabra, Provençana, Frederic Mistral, Gornal, Bellvitge i Bernat Metge. Per altre costat, 131 alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts Europa, Bellvitge, Bisbe Berenguer, Santa Eulàlia i Jaume Botey han creat 8 de les 20 cooperatives des del projecte EJE.

Els mateixos alumnes s’han encarregat de tot el procés de creació, des de la primera idea fins a la comercialització dels productes.

L’objectiu és fomentar la cultura emprenedora entre els estudiants. “És important, en primer lloc, per als alumnes” afirma David Quirós, tinent d’alcaldia de Serveis a les Persones. “Els hi permet viure l’experiència de com és muntar un negoci i tot el que comporta, a més de compartir-ho amb la ciutat” explica Quirós.

L’alumnat ha tingut l’oportunitat d’experimentar un context real en el que han desenvolupat habilitats i actituds com el treball en equip, la creativitat, la gestió empresarial i la presa de decisions, a més de gaudir del procés i de la jornada amb els companys.

“Ha sigut divertit perquè cada dilluns a plàstica fèiem els productes que ara venem” expliquen els alumnes de l’escola Pompeu Fabra. “Hem fet arracades, polseres, punts de llibre, tres en ratlles…”, expliquen.

  La venda dels productes és la part final del projecte que han desenvolupat al llarg de tot el curs. Es donaran el 10% dels beneficis obtinguts a una ONG o entitats socials de la ciutat.