L’Associació Gent de Pau torna a organitzar el tradicional Ou com Balla, una activitat de cultura popular i tradicional del dia del Corpus i que genera molta expectació a la gent de totes les edats. I enguany hi haurà novetats, perquè la Coordinadora de Colles Geganteres també farà dos cercaviles pels carrers del Centre.

La tradició de l’Ou com Balla hi ha qui la considera a partir de la religió, com l’Eucaristia en època de Corpus, i d’altres que l’interpreten com una manifestació de cultura popular relacionada amb la fecunditat i la vida.

A L’Hospitalet, és l’Associació de Gent de Pau qui organitza aquesta tradicional activitat que tindrà lloc als jardins de Ca n’Arús i es podrà gaudir des de les 11 del matí fins les 7 de la tarda.

Com és habitual, membres d’aquesta entitat explicaran els orígens d’aquesta tradició, tant a la ciutadania que s’hi acosti com a canalla de les escoles que acostumen a anar-hi a preguntar pel gran misteri de l’ou que no cau del brollador.

Enguany, una de les novetats de l’Ou com Balla i de la celebració del Corpus, serà la incorporació de la Coordinadora de Colles Geganteres, que ha organitzat dues cercaviles, que divendres i diumenge recorreran els principals carrers del del Centre.

DIJOUS 30 DE MAIG

Es mostraran els Gegants Romans i l’Àliga de la ciutat a la font de Ca N’Arús, mentre que els gegants Grecs i el Lleó de la ciutat baixen la Rambla Just Oliveras fins a arribar a Ca N’Arús, on es farà una petita mostra de balls.

En acabar els balls el recorregut continuarà fins la Plaça de l’Ajuntament.

Horaris

  • 19:30 h plantada a dalt de la rambla dels Grecs i el Lleó,
  • 20h Cercavila,
  • 21h Arribada a Plaça de l’Ajuntament,
  • 21:30h Balls protocol·laris
  • 22h Guardar totes les figures dins de l’Ajuntament.

DIVENDRES 31 DE MAIG

Se celebrarà la Vigilia del Corpus, on els Gegants Romans, els Gegants Grecs, l’Àliga, el Lleó, el Bou i la Mulassa de la ciutat, aniran des de l’Ajuntament fins a l’Església de Santa Eulàlia de Mèrida fent una cercavila protocol·lària.

L’acte s’iniciarà a l’Ajuntament amb totes les figures que sortiran quan s’obrin les portes.

Horaris

  • 19:30h Sortida de les figures de l’Ajuntament i cercavila
  • 21:30h balls protocol·laris de cada figura.

DIUMENGE 2 DE JUNY

Surten les figures de dins de l’Ajuntament i fent una petita cercavila pels carrers adjunts de l’Església.

Horaris

  • 12:00 Cercavila
  • 13h Arribada i entrada per fer els balls dintre de l’Església de Santa Eulàlia de Mèrida
  • 13:15h Balls protocol·laris de cada figura (gegants Romans, gegants Grecs, Àliga i Lleó de la ciutat i Esbart Dansaire de L’H

Per posar punt i final a la seva primera participació en la celebració del Corpus i de l’Ou com Balla, les entitats geganteres de la ciutat han previst una activitat recreativa. La trepitjada d’una catifa floral que tindrà lloc diumenge en acabar els balls dels gegants.