En Vicente Martínez és un jove hospitalenc estudiant de periodisme amb discapacitat visual i apassionat dels viatges. Ara recull el seu testimoni a les xarxes socials i en un blog de viatger per a persones amb qualsevol discapacitat.

En Vicente té una passió: viatjar. I la seva discapacitat visual no ha estat un impediment per fer-ho. Té cataractes congènites i el seu grau de visió és molt reduït. Ara recull la seva experiència viatgera a les xarxes socials (instagram:@tulli.tour) i en un blog (www.tullitour.com) que està preparant on explica consells i aspectes a tenir en compte per a persones amb qualsevol discapacitat.

Xoca la idea que una persona amb discapacitat pugui viatjar sol. El lema del web és que avui el turisme és més accessible que mai i tothom pot viatjar, tinguis una discapacitat o no”, ha apuntat Martínez.

Berlin o Lapònia són alguns dels destins on ha fet parada aquest jove hospitalenc que va començar aquesta aventura després de la pandèmia, l’any 2021 amb un interraïl per Suïssa. En els seus vídeos hi exposa totes les claus sobre l’accessibilitat de cada destí, però també com preparar-se el viatge o quins serveis per a persones amb discapacitat existeixen.

“Sobretot he detectat problemes en el transport. Estacions de metro que no estan adaptades per a persones amb cadires de rodes o trens que no hi ha megafonia”, ha apuntat.

El seu blog ha nascut com a Treball de Final de Grau de periodisme, però en Vicente assegura que la informació que s’hi pot trobar és d’interès per a persones amb discapacitat o sense. Per això, li agradaria poder seguir amb aquesta tasca de forma professional.

Pots veure el vídeo de l’entrevista complerta al programa Aula L’H.