Per fomentar el civisme a través del joc i a la vegada promoure el bon ús de l’espai públic, l’Ajuntament torna a posar en marxa aquest estiu les ‘civiteques’.

Fins l’1 de setembre, de 17 a 21 hores, es dinamitzen activitats i jocs per a infants a:

  • Plaça de Lluís Companys i Jover (els dimarts, divendres i diumenges)
  • Plaça Espanyola (els dimarts, divendres i diumenges)
  • Plaça de Francesc Macià i Llussà (els dilluns, dimecres i dissabtes)
  • Plaça de la Llibertat (els dilluns, dimecres i dissabtes).

La iniciativa s’emmarca dins les accions de l’Aliança per la Convivència, que es coordina des dela secció municipal de Prevenció, Convivència i Civisme.

Els agents cívics hi desenvoluparan activitats educatives i recreatives amb els infants —acompanyats dels seus referents adults— en una zona de jocs a l’aire lliure per fomentar valors com l’empatia, el respecte, la convivència i el civisme. També, coincidint amb la creació de la Xarxa Antirumors L’H, treballaran la sensibilització contra els estereotips i els prejudicis socials.

El civisme, el millor joc

Es faran jocs clàssics adaptats al civisme, com el Twister, el Tabú, el Pictionary, el Time’s Up o el joc del mocador dels residus, i també jocs del món com a elements enriquidors de la diversitat de L’Hospitalet.

Segons l’Ajuntament, l’objectiu, a part d’educar en valors com la convivència, el civisme i el respecte, és aconseguir endreçar el joc a les places i fomentar el bon ús compartit de l’espai públic, per tal d’assolir un ambient familiar, pacífic i de bona convivència.