Els facilitadors d’oci nocturns han fet durant tres mesos 2.274 actuacions a les zones amb més presència de locals on acostuma a haver-hi problemes de sorolls que alteren la convivència. Han intervingut en 906 situacions per solucionar i prevenir conflictes.

La majoria de les actuacions han estat d’observació per identificar possibles causes i factors de conflictes i d’interacció i intervenció directa, tot dialogant amb les persones que poden generar conflicte en el seu entorn.

La parella de tècnics facilitadors de l’oci nocturn actuen al Blocs Florida, a la plaça Espanyola, la de la Llibertat i l’avinguda Severo Ochoa, i als barris del Centre i Sant Josep. El servei funciona en totes aquestes zones durant els caps de setmana d’estiu; i als Blocs Florida, cada dia, fins a l’octubre, i també els caps de setmana els mesos de novembre i desembre.

El servei pretén minimitzar els conflictes i les molèsties per incivisme en les zones d’oci nocturn, sensibilitzar els usuaris de les conseqüències de l’incivisme de lleure a les nits i conscienciar de la necessitat de passar-s’ho bé sense molestar ningú.

Segons fonts municipals, gràcies a la figura del facilitador d’oci nocturn i a les civiteques per a infants, aquest estiu s’han reduït a la ciutat els problemes ocasionats per les actituds incíviques.

Tallers per fomentar el civisme entre els infants

Durant dos mesos, els agents cívics han instal·lat 170 civiteques a espais públics de tots els districtes de la ciutat en les que han participat 6.684 infants en activitats lúdiques i educatives que han creat una bona convivència en les places i espais on s’han desenvolupat.

Sota el lema “A l’espai públic, el civisme és millor”, les civiteques han dinamitzat activitats i jocs per a infants, amb la intenció de fomentar les actituds cíviques i el bon ús de l’espai públic.

En concret, s’han organitzat dues civiteques fixes, a la plaça Espanyola i a la plaça dels Blocs Florida i una altra d’itinerant que ha recorregut diferents emplaçaments com ara la plaça Llibertat, el passeig de la Baldosa, l’avinguda Carmen Amaya, la plaça Francesc Macià, la plaça Lluís Companys, la de la Carpa i la plaça de Pubilla Cases.

Les més utilitzades han estat les de les places Espanyola i Llibertat amb més de 50 infants que hi han participat diàriament, amb una mitjana d’edat d’entre 5 i 10 anys. Els agents cívics ha fet activitats amb els nens per fomentar valors humans i s’ha treballat l’empatia, el respecte, la convivència i el civisme.

Cal destacar activitats com ara el Twister cívic o el joc del mocador dels residus. La novetat ha estat que els nens han après diversos  jocs del món per posar en relleu la diversitat que hi ha a L’Hospitalet i que es puguin apropar a les diferents cultures que tenim a la ciutat.