Les biblioteques de L’Hospitalet han posat en marxa un nou projecte, els “Educalots”. Es tracta d’un servei gratuït que s’ofereix a les escoles i instituts de la ciutat per tal que els infants i joves puguin accedir a lots de llibres de ficció. 

A partir d’aquest setembre els infants i joves de L’Hospitalet podran gaudir dels “Educalots”, una nova iniciativa de les biblioteques de la ciutat que consisteix en prestar lots de llibres de ficció d’un mateix títol. Els “Educalots” estan pensats per a tots els cicles, des de primària fins a secundària. L’objectiu és facilitar al màxim que els alumnes tinguin accés a la lectura.

La Isabel Martín, bibliotecària de la secció infantil de la biblioteca Tecla Sala, explica que “les bibloteques de L’Hospitalet estan comprant lots de llibres, que han de tenir un mínim de 10 exemplars i ofereixen un llistat que està disponible a través de la pàgina web de les biblioteques de L’Hospitalet i en aquest llistat les escoles i instituts poden trobar els títols que s’ofereixen, que van des de cicle mitjà, passant per cicle superior i arriben fins a la secundària”.

Qualsevol escola de la ciutat que vulgui emportar-se un lot d’”Educalots” ha de posar-se en contacte amb la seva biblioteca de referència, que serà la que demanarà els llibres. Els lots consten d’un mínim de 10 i fins a 25 exemplars. L’escola o institut ha d’encarregar-se de recollir el lot de llibres i retornar-lo de nou a la biblioteca.

A més, les biblioteques de L’Hospitalet continuen dinamitzant la iniciativa +QueLots. Sota el lema “cap infant sense llibre”, es pretén promocionar la lectura entre els més petits. Els nens i nenes poden demanar lots de llibres i les biblioteques s’encarreguen de preparar una selecció segons els gustos dels infants.

Els nens i nenes han d’omplir un formulari indicant quines són les seves preferències, han de posar el seu número de carnet i han de dir si volen emportar-se en préstec còmics, llibres de manualitats, llibres científics, etc. La biblioteca prepara un lot sorpresa per ells i els poden tenir a casa 30 dies”, afirma la Isabel Martín, bibliotecària de Tecla Sala.

La iniciativa de +QueLots va començar a la pandèmia, i va funcionar tant bé que per això s’ha continuat tirant endavant.

+QueLots s’adreça a les famílies amb nens i nenes, sense un mínim d’edat, ja que les biblioteques compten amb un gran ventall d’opcions per gaudir de la lectura, des de contes il·lustrats pels més petits fins a llibres i novel·les infantils i juvenils.

A través d’aquestes iniciatives les biblioteques de L’Hospitalet pretenen fomentar el gust per la lectura entre els infants i joves.