El Departament de Salut preveu que a partir del proper mes de juliol els hospitals comencin a tramitar la gestió de les baixes de cirúrgia major ambulatòria per als usuaris de tot Catalunya.

En aquest sentit, la Dra. Cristina García Fortea, adjunta a direcció per als processos transversals i llistes d’espera quirúrgiques de l’Hospital de Bellvitge, ha manifestat que és una bona mesura: “El gran canvi que hi haurà a partir de juliol serà que podrem gestionar les baixes de les cirurgies ambulatòries, i això facilitarà molts els tràmits, tant dels pacients com dels familiars, perquè no hauran de demanar la baixa en els Centre d’Atenció Primària”.

La Dra. García Fortea, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, ha recordat que des de fa més de dos anys “estem gestionant les incapacitats temporals dels pacients que estant ingressats, bé sigui via urgència o programada, i a partir del juliol s’amplia en els pacients que s’intervenen d’una cirurgia major ambulatòria, i que per tant marxen a casa”.

L’Hospital de Bellvitge no preveu que calgui augmentar el personal d’admissions per fer tot aquests tràmits, “ho farem amb el nostre personal d’admissions de les unitats de recepció i de cirurgia major ambulatòria, no tenim previst increment, perquè és una tasca que ja estem fent actualment” ha indicat la Dra. García.

Per a la Dra. García la desburocratització de l’atenció primària serà una realitat amb aquesta nova mesura “és bo per a tothom tant per als CAP com per als familiars, segur que és una millora”.