Primera Jornada Comunitària celebrada a la plaça de “La Baldosa”. Les associacions de mares, pares i famílies dels centres educatius del districte IV han organitzat un dia ple d’activitats i tallers, per a tota la família i pels més petits de la casa. Amb diferents carpes muntades, han pogut gaudir d’activitats esportives, com futbol, rugbi o twirling i també d’altre tipus de jocs, com un minigolf o construcció d’estructures.

Aquesta idea sorgeix per tal de visibilitzar la feina que duen a terme aquestes associacions. “És una idea que sorgeix amb visió de totes les AFAs, però també per donar a conèixer altres entitats del barri. Dintre de les reunions que fem cada mes i mig va sorgir aquesta idea. Vam tenir diferents propostes, però volíem una activitat conjunta per donar a conèixer la feina de les entitats del barri”, ha declarat Carmen Pardo, organitzadora i vocal de l’AFA IES Bellvitge.

Un dels objectius d’aquesta jornada ha estat també generar consciència sobre els hàbits d’alimentació saludable i sobre l’addicció a les pantalles entre els més joves; és per això que s’han organitzat diversos tallers on les famílies han pogut aprendre sobre aquestes matèries. També han habilitat una zona on podien crear les seves pròpies brotxetes amb fruites, plantar un enciam o pintar-se la cara; tot això amb el suport de l’Esplai Ilelà.

Tot i el dia plujós, l’ambient ha estat actiu, amb el veïnat del barri acostant-se per gaudir de les activitats proposades. La música i el bon ambient han estat la tònica general de la jornada, que s’ha realitzat amb èxit.