L’Associació Educativa Itaca no para durant l’estiu per oferir diverses propostes que tenen com a objectiu donar resposta a les necessitats de les famílies al barri de Collblanc – la Torrassa. A banda dels casals d’estiu, també realitza el Casal Familiar i el projecte AMAM, que acompanya dones embarassades i en període de postpart.

L’Espai Familiar d’Itaca es transforma en el Casal Familiar durant el juliol per tal continuar donant als infants un espai on jugar i aprendre i a les famílies un punt on relacionar-se i compartir les seves criances.

Durant l’estiu el servei està actiu de dilluns a dijous i s’hi fan activitats més diverses que durant l’any, com anar a la piscina i d’excursió. En formen part més de 90 famílies que tenen menuts d’entre 0 i 3 anys.”Els beneficis d’un espai d’oci per als nens i nenes són molt rellevants pel seu desenvolupament i per a les famílies és un espai on poden compartir”, ha explicat Sílvia Sobrino, coordinadora de l’Espai Familiar Itaca.

I com que la maternitat no fa vacances, el projecte AMAM d’acompanyament a mares embarasses i en període de postpart també està actiu al juliol. Es tracta d’una iniciativa que va arrencar fa dos mesos i que els ofereix un espai d’intercanvi i el suport de diversos professionals sobre temes com els cures, la lactància o el portament.

“Es tracta que tinguin acompanyament emocional i social”, ha afirmat Anabel Giráldez, psicòloga perinatal i coordinadora del projecte AMAM. A través del projecte AMAM s’acompanya una treneta de mares i aquest mes també s’han adaptat les propostes a les altres temperatures amb activitats més refrescants.