El projecte per convertir l’antic cinema Romero en un centre de lleure per a infants i joves va ser un dels temes destacats que va tracta el Consell del Districte II en la seva primera reunió, celebrada el 17 de setembre.

Un dels serveis més esperats a Collblanc-la Torrassa és l’equipament per a infants i joves que s’està habilitant a l’antic cinema Romero del carrer del Doctor Martí Julià. El projecte d’aquest nou servei va ser un dels eixos centrals de la primera sessió del Consell del Districte II.

L’equipament podrà entrar el servei la pròxima primavera, segons que va explicar el regidor del districte, Jesús Husillos: “L’empresa adjudicatària ens l’ha d’entregar al novembre o el desembre. Ara bé, després s’ha d’equipar, s’ha de preparar la programació que oferirà i així ens podem situar cap a la primavera o l’estiu del 2014”.

Del Consell del Districte II en formen part prop d’una trentena de veïns de Collblanc-la Torrassa. Les sessions són obertes a tots els que vulguin participar i exposar els seus problemes, com la manca de civisme que van denunciar diversos veïns durant la primera sessió del consell.

Marcel·lí Joan, membre del nou organisme participatiu, va afirmar que “hi ha una preocupació gairebé unànime pels temes de convivència i civisme, sobre la manca de civisme i les conseqüències que se’n deriven”.

Aquest és precisament l’objectiu dels consells, que la ciutadania faci sentir la seva veu. Carme Morro, coordinadora de la Comissió d’Entitats de Collblanc-la Torrassa, en destacava la participació. “He vist la gent molt engrescada i molta gent que no pertany a entitats, que són veïns, això està molt bé perquè entre tots intentem millorar la qualitat de vida d’un barri”.

A banda del projecte del cinema Romero, també es va presentar la resta d’inversions previstes al Districte II, com la reforma i la millora de l’accessibilitat en diversos espais públics i carrers com el carrer del Mont, Torns o Cotonat.

La pròxima trobada del Consell del Districte Ii tindrà lloc el 10 de desembre.