Amb motiu del Dia Internacional Sense Soroll, que se celebra l’últim dimecres del mes d’abril, l’Associació de Veïns del Districte IV, ha reclamat a l’Ajuntament que posi mesures que permetin reduir sorolls molestos la Florida i les Planes, com ara vehicles, terrasses i bars i actes incívics.

En una xerrada al centre Ana Díaz Rico, aquesta entitat veïnal assenyala que alguns bars i locals d’oci nocturn farien massa soroll i fora de l’horari establert, que hi hauria vehicles amb el tub d’escapament modificat circulant a gran velocitat per alguns carrers del districte, sobretot a l’avinguda Catalunya, i que una part del veïnat faria massa xivarri a l’espai públic, aspectes que causen molèsties a la resta del veïnat.

La presidenta, Maite de la Concha Tapiador, confia que “esperem que les institucions posin el màxim de la seva part per alleugerir aquest problema, que produeix malaltia física i mental i afecta moltíssim la convivència”

Des del govern local, s’esperona la ciutadania a presentar les incidències que calgui en relació amb el soroll, ja sigui a través de l’app LH Ben Fet o de forma presencial a les regidories de districte, en el cas de La Florida i Les Planes, al carrer Belchite.

A l’Hospitalet, les terrasses han de tancar a les 11 de la nit en dies laborables i a la mitjanit els caps de setmana i que els locals de lleure nocturn han de tancar a dos quarts de 3 de la matinada.

La campanya informativa als locals i el desplegament dels facilitadors nocturns ja s’estan enllestint. El tinent d’alcaldia de Seguretat i Mobilitat, Jesús Husillos Gutiérrez, ha indicat que “es tracta que tothom s’ho passi d’allò més bé però molestant el menys possible a la resta de ciutadans i ciutadanes de l’entorn”.

Infermeres de salut comunitària del CAP Florida participen a la xerrada

El soroll, segons l’OMS, és el segon factor d’estrès ambiental més perjudicial. Tècniques de salut comunitària del CAP la Florida van alertar que el soroll és un risc greu per a la salut física i mental.

La infermera Mayte Aguilar Monteza ha explicat que el soroll i la contaminació acústica “poden tenir repercussió en la canalla a nivell escolar, en el comportament, en agressivitat… I també por alterar-nos a nivell cardiovascular i immunològic”. I va afegir que “no tenim prou en compte els efectes del soroll”.

La Condeferació Estatal d’Entitats Veïnals ha fet públic un comunicat en què assegura que el soroll vulnera drets fonamentals, com el descans, i representa una forma de contaminació invisible.