L’entitat ABD, Associació Benestar i Desenvolupament, amb seu a la Torrassa,fa una crida a la ciutadania perquè continuï fent aportacions solidàries a la campanya #JoEtVeig, a través de la qual vol cobrir les necessitats bàsiques de 600 famílies en situació de risc social arran de la crisi sanitària. La campanya es va posar en marxa al maig per lluitar contra l’anomenat ‘confinament invisible’.

Després d’una bona arrencada, amb 10.000 euros en els primers dies, ara volen donar una nova embranzida per assolir la xifra total de 60.000 euros. Per això, ABD fa una crida a la ciutadania perquè continuï fent donacions al web de l’entitat.

L’objectiu és arribar a persones i famílies que s’han quedat sense ingressos durant la crisi de la Covid-19, que no han pogut accedir o no han percebut encara les prestacions dels ERTO’s o bé que, tot i tenir alguns ingressos, no poden fer front a necessitats bàsiques, com ara la quota del lloguer.

Nausica Castelló, portaveu d’ABD, ha explicat que “hem aconseguit, de moment, donar cobertura a un centenar de famílies, però encara ens queda molt per assolir els 60.000 euros que ens hem proposat. I moltes de les famílies que atenem continuen en el mateix estat de necessitat”.

ABD considera una bona mesura l’Ingrés Mínim Vital, que tindrà una forquilla d’entre 461 i 1.105 euros, segons cada família, però recorda que la llista de requisits que cal complir deixarà fora moltes famílies, com el 75% de les que estan incloses en els seus programes d’atenció social.