L’Ajuntament de L’Hospitalet es veurà obligat a suspendre el Programa d’auxiliars de conversa en anglès que desenvolupa als instituts de la ciutat davant la imminent tramitació de la declaració de concurs de creditors de l’empresa que presta el servei.  El tinent d’alcaldia d’Educació, David Quirós, s’ha referit a aquest tema en el programa Aula L’H. 

Segons informen fonts municipals, la primera setmana de febrer, l’empresa Caps Internacional Institut SL va comunicar a l’Ajuntament que s’ha executat una ordre d’embargament sobre ella i que, en breu, iniciarà la declaració de concurs de creditors davant la jurisdicció competent així com el corresponent expedient de regulació d’ocupació.

David Quirós ha dit que tan bon punt va tenir coneixement de la situació de l’empresa, la Regidoria d’Educació es va posar en contacte amb els centres que disposen d’aquest programa per informar de la situació i de la seva evolució.

En aquest moment, l’Ajuntament està a l’espera de la resolució tant del concurs de creditors com de l’expedient de regulació d’ocupació en relació a la continuïtat dels contractes dels auxiliars de conversa que prestaven el servei, per tal de prendre una decisió sobre la resolució del contracte.

Preparació d’un nou contracte

Els terminis i la tramitació marcats per llei per a la contractació de serveis d’un ens públic impedeixen donar continuïtat al programa de manera immediata.

En aquests moments, l’Ajuntament està realitzant la tramitació per licitar un nou contracte i reprendre el Programa d’auxiliars de conversa en anglès el proper curs, segons ha informat David Quirós. El tinent d’alcaldia ha dit també que estan explorant establir acords amb altres institucions que puguin col·laborar en aquest programa.

Caps Internacional Institut SL va guanyar l’any 2019 el concurs convocat per l’Ajuntament per prestar el servei amb vigència fins al 9 de juny d’aquest any.

Programa d’auxiliars de conversa en anglès

Aquest programa posa a disposició de 34 centres educatius de secundària auxiliars de conversa nadius que, en coordinació amb el departament d’anglès de cada centre, reforcen les habilitats orals de l’alumnat dins l’horari lectiu. Es tracta d’una iniciativa pionera de l’Ajuntament de L’Hospitalet, que el finança.

La iniciativa, que es va posar en marxa el curs 2016-2017 i pretén desenvolupar accions encaminades a millorar les competències, la capacitació i les oportunitats d’èxit dels estudiants complementant els seus ensenyaments bàsics per tal d’avançar vers una societat del coneixement.