L’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA) reprèn a partir d’aquest dijous les classes, de manera esglaonada i provisional, a la seu del Centre Municipal de Formació i Orientació al Treball (CEMFO), a la carretera del Mig, 85, mentre durin les obres per solucionar les patologies que s’han trobat en el seu edifici i que són incompatibles amb el manteniment de l’activitat docent.

El CEMFO reuneix els  requisits per poder acollir l’activitat de l’EMMCA, com ara poder atendre tot l’alumnat en un mateix edifici, la ubicació relativament pròxima, espais que poden adaptar-se com a aules i els serveis que calen a un equipament per on passen nombroses persones cada dia.

Les famílies ja han estat informades de l’espai en el qual rebrà les classes l’alumnat del centre. Els horaris continuaran sent els mateixos per a cada grup.

Per al tinent d’alcalde d’Educació i Cultura, David Quirós, ha esta difícil trobar un espai per poder reubicar a uns 1.700 alumnes. “Hem mirat diversos espais. Un cop decidit que seria el CEMFO, ha calgut traslladar tot el material. Els condicionants han fet que el trasllat no hagi estat tan ràpid com ens hagués agradat”, ha dit.

Segons David Quirós, l’Ajuntament ha valorat que el CEMFO era l’espai adequat, entre altres qüestions, perquè no calien grans obres per adaptar l’espai a l’EMMCA. “No té les condicions de l’EMMCA però és l’espai en què podem garantir que es podran fer les classes amb total normalitat”.

Classes suspeses

Les classes es van suspendre quan es va detectar una esquerda i algunes fissures en una de les parets de la planta baixa de la seu de l’escola. De manera immediata es va decidir suspendre-hi les classes com a mesura de prevenció i per garantir la seguretat d’alumnat, professorat i personal no docent.

Segons David Quirós, es segueix treballant en l’informe sobre l’estat de l’edifici i les possibles solucions.