L’EMMCA, l’Escola Municipal de Música Centre de les Arts, entoma ja el 19è curs, tot posant a l’abast de les famílies i del conjunt de la ciutadania una oferta formativa de música, teatre i dansa. Enguany, hi haurà 2.650 alumnes, d’un ampli ventall d’edats, que faran cursos a les aules de l’EMMCA o bé a la desena d’escoles amb les quals duen a terme projectes del programa Tàndem.

El projecte educatiu de l’EMMCA inclou un ampli ventall d’instruments i conjunts instrumentals d’estils diversos, educació de la veu i expressió corporal, entre d’altres disciplines.

El director, Raül Brenchat, ha indicat que “tota aquesta oferta fa que l’alumnat pugui triar qualsevol instrument o modalitats d’arts escèniques”. I ha destacat, igualment, que “tenim oferta formativa també per al públic adult”.

En el primer dia de classe, algunes famílies han expressat motivacions diverses per inscriure la mainada a l’Escola de Música-Centre de les Arts, motivacions que son tant artístiques com personals.

Foto Gabriel Cazado. Un grup de noies es familiaritzen amb el violí

És el cas de la Laura Bergua Gómez, que ha explicat que “ja tenia un fill que estudiava trombó i enguany he portat a l’altre fill. A casa, que està plena d’instruments, ens agrada molt la música i estem molt content amb l’escola”.

El Xavier Garcia Pujol creu que “és una molt bona formació cultural i artística per complementar tot allò que fan a l’escola i com que jo no vaig poder fer-ho m’agrada que la meva filla sí que ho pugui fer”.

Des del curs passat, l’EMMCA ofereix els ensenyaments reglats de grau professional en els itineraris de jazz i música moderna. De fet, és un centre de referència pel que fa al jazz manouche.

I és un referència en els actes culturals de la ciutat, com ara el Toc d’Inici de les Festes de Primavera.