Conèixer les principals aportacions a la ciència durant l’edat mitjana i valorar aquestes aportacions al desenvolupament científic de la humanitat. Aquest és l’objectiu del 3er congres sociocientific “Ciència a l’edat mitjana? que organitzen l’alumnat de 2 d’ESO de l’IEs Mercè Rodoreda.

Núria Sanz, professora de Física i Química, ha explicat que “els alumnes han estat investigant durant aquests dies homes i dones de l’època de l’edat mitjana que van fer aportacions a la ciència. La idea és obrir una mica la mirada i veure l’aportació de cultures d’orient, la jueva, la xinesa o la musulmana, que en aquest període van fer avenços importants en ciències i que després han anat evolucionant fins avui dia”.

Investigar les descobertes d’aquest període de la història

Els alumnes han investigat un invent o una substància descoberta en aquell període de la història. Cada grup ha fet un pòster, un tríptic, una maqueta o joc que han exposat en aquest congrés.

L’alumnat ha treballat aquest projecte dins de les matèries de Física i Química i de Socials, per entre d’altres propòsits desmitificar que l’edat mitjana va ser una època fosca en quant a descobriments i avenços científics.

Claudia Pulido, alumna de l’IES Mercè Rodoreda, ha assenyalat que “sempre ens han dit que l’edat mitjana és una època fosca on es van cremar molts llibres i destruir molts coneixements adquirits prèviament. Però amb aquest projecte hem après que no és així que és van fer molts descobriments i invents”.

És el tercer any que s’ha posat en marxa aquesta iniciativa que té molt d’èxit en l’alumnat.