Els pacients de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) poden gaudir d’una estada al centre molt més agradable, gràcies a la iniciativa “De viva veu” que s’ha posat en marxa al centre sanitari, amb la participació de professionals de la Biblioteca de Bellvitge.

“De viva veu” pretén aprofitar la capacitat de generar benestar de la lectura en veu alta. Els beneficis emocionals i cognitius de la lectura en veu alta han estat estudiats des de fa segles des de múltiples aproximacions lligades a les neurociències o l’antropologia, entre d’altres.

“Aquesta iniciativa s’emmarca en l’objectiu de continuar millorant l’experiència del pacient en el nostre centre i enfortir els lligams amb el territori, en aquest cas gràcies al treball conjunt amb un entitat com la Biblioteca Bellvitge, que és un referent del barri”, explica Sílvia Millat, cap de la Unitat de Ciutadania i Participació de l’Hospital de Bellvitge.

Gràcies a l’acord de col·laboració entre l’HUB i la Biblioteca Bellvitge, integrada a la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona i de les Biblioteques de L’Hospitalet, una vegada al mes es repetirà la lectura en veu alta de fragments literaris en diferents espais assistencials de l’hospital.

La primera lectura dels professionals de la Bibloteca de Bellvitge ha estat un grapat de contes satírics i humorístics del llibre Joc d’atzar, de l’escriptor polonès Slawomir Mrozek, destinada als pacients de diàlisi de l’HUB, en la primera experiència pilot de la iniciativa “De viva veu”.