L’equip de salut comunitària de l’EAP Sant Josep, de forma conjunta amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, el mercat municipal i l’escola de noves oportunitats CEMFO, ha realitzat un taller pràctic de cuina saludable.

L’objectiu és que els pacients que participen redueixin el risc de problemes cardiovasculars i millorin el control de patologies cròniques, a més d’augmentar la seva socialització.

L’activitat consisteix en sis sessions setmanals d’una hora, on es treballen temes com l’alimentació o la seguretat alimentària. A l’última sessió és quan els pacients posen en pràctica tot el que han après realitzant una recepta triada durant el curs. El que es fa amb el plat seleccionat és millorar-ho en termes de salut i nutrició, fent servir ingredients més saludables. I es fa a mode de concurs, amb grups preparant les receptes i seleccionant el millor plat de tots els presentats.

Aquest dimecres s’ha realitzat la sessió final, on els participants han pogut explicar les seves experiències i millores. A més, també han rebut un diploma que els acredita com a persones que han dut a terme el taller i que ara tenen millors hàbits saludables.

Isabel Cintero, infermera de l’EAP Sant Josep, es mostrava molt satisfeta de l’experiència i posava en valor l’aprenentatge dels pacients. Entre els participants, l’augment de les verdures i el pas a productes integrals han estat alguns dels consells que ja han assimilat com a propis.

L’èxit d’aquesta primera experiència fa que ja s’estigui preparant una segona iniciativa per al pròxim mes d’octubre. Un grup de nou pacients tindrà l’oportunitat de millorar els hàbits saludables i alimentaris.