L’Associació de Veïnes i Veïns Som Santa Eulàlia ha convocat una acció de protesta davant l’antiga biblioteca de Santa Eulàlia, tancada definitivament ara fa tres anys per mancances en l’accessibilitat i seguretat de l’edifici.

L’entitat, que ha col·locat cadires i llibres perquè el veïnat pogués seure i llegir al carrer com a acte reivindicatiu, reclama a l’equip de govern que acceleri el projecte de la nova biblioteca que s’ha de construir i en detalli la ubicació i el calendari.

De fet, des de Som Santa Eulàlia expliquen que l’octubre passat es van reunir amb la regidora del districte, Iman Aisa Abdellaoui, que els “va confirmar que es construirà una nova biblioteca en un equipament municipal del barri que actualment està ocupat amb altres serveis”.

Tot i això lamenten que, malgrat tenir la ubicació ja definida, la regidora no els va concretar l’emplaçament “perquè volia que ho fes el regidor de Serveis a les Persones, David Quirós”.

En aquest sentit, Rubén Casellas, membre l’associació veïnal, es pregunta “per què s’està demorant aquest anunci si els veïns i veïnes de Santa Eulàlia ens mereixem conèixer on i quan s’obrirà la nova biblioteca. Volem que l’Ajuntament es deixi d’especulacions i que el projecte no es demori en el temps, com ha passat amb el del poliesportiu o el del parc de l’Alhambra”.

El passat mes de febrer l’Ajuntament va donar a conèixer que es construiran dues noves biblioteques a la ciutat, una a Santa Eulàlia i l’altra a la Florida. Dos projectes que responen al nou Pla de Biblioteques 2023-2028, encara pendent d’aprovar.