Un tram de l’avinguda d’Amadeu Torner, entre l’avinguda del Carrilet i el carrer de Narcís Monturiol, al barri de Santa Eulàlia, tindrà una configuració de rambla, una vegada hagin acabat les obres en marxa.

Amb motiu d’aquesta actuació de millora urbana, s’ha suprimit un carril de circulació i ara només n’hi haurà dos, un en cada sentit de circulació i, a més, seran carrils laterals i pedalables.

Les voreres seran més amples, en particular, la de la banda Barcelona, que era molt estreta i i ara tindrà 3,70 metres d’amplada. Aquest tram d’Amadeu Torner esdevindrà una rambla que propiciarà una mobilitat més sostenible i favorable a l’activitat ciutadana.

Imán Aisa Abdellaoui, regidora de districte de Santa Eulàlia, ha declarat que “la idea és fomentar la mobilitat sostenible i guanyar espai per a la ciutadania” i ha afegit que es tracta “que les famílies puguin passejar sense el risc que un vehicle se’ls pugui venir a sobre”.

Antonio Mengual Antolino, veí de Santa Eulàlia, ha assegurat que “ha trigat 20 anys, però està bé, em vindrà bé quan torni de passejar poder seure una estona, amb els arbres i tot plegat, abans de pujar a casa”. Antonia Del Sol Suárez, també veïna de Santa Eulàlia, creu que el nou espai “potser per jugar no serà del tot adient, perquè els cotxes passen molt a sobre, però per passejar amb les criatures estarà bé”.

També s’estan col·locant una quarantena escocells per plantar nou arbrat quan s’aixequin les restriccions per la sequera, i s’instal·laran 17 punts d’enllumenat LED, d’eficiència energètica.

Un punt destacat és la preservació de l’edifici on hi té la seu l’Associació d’Amics del Ferrocarril. Segons la regidora de districte, “aquest edifici, que no és propietat de l’Ajuntament sinó de la Generalitat, és testimoni del pas del ferrocarril i s’hi quedarà, així que a l’entitat estant contents”

La remodelació d’aquest tram de l’avinguda Amadeu Torner, que haurà d’estar enllestida a finals d’any, s’inclou en un paquet de 3,3 milions d’euros, co finançats pel fons Next Generation, de la UE, per millorar amb criteris de mobilitat sostenible i accessibilitat una trentena de carrers de la ciutat.