Des d’aquest estiu, l’Auditori de la Torrassa es troba tancat. Segons un comunicat de la Parròquia Mare de Déu dels Desemparats, propietària de l’equipament, s’han tancat les portes de l’Auditori perquè l’espai no compleix amb els requisits que demana la normativa de llicències d’activitat d’espectacles. Per tornar a obrir, la propietat hauria d’afrontar una important reforma arquitectònica.

L’Auditori, que compta amb més de 200 butaques, és un referent al barri on s’han representat diferents funcions de teatre, música i actes festius de la Torrassa. Fins ara, l’administrava la Comissió d’Actes Culturals i recreatius Mare de Déu dels Desemparats, però l’entitat es va dissoldre abans de l’estiu.

Fa poc, l’Auditori de la Torrassa celebrava el seu vintè aniversari, tot i que l’origen de l’espai es remunta als anys seixanta sota el nom de “cine-teatro Santiago Apóstol”.

Encara no se sap si el tancament serà temporal o definitiu. La Parròquia estudia com afrontar la reforma que necessita l’Auditori per obtenir la llicència, i per això es vol crear una comissió que estudiï un pla de renovació. Des de la parròquia volen que l’Ajuntament i entitats del barri hi formin part.

Fonts municipals, de la seva banda, manifesten la voluntat del Consistori de col.laborar per trobar una solució que permeti mantenir l’equipament obert i confirmen que en els pròxims dies mantindran converses amb representants de la propietat.