L’antic Cinema Teatre Santiago Apòstol es va reformar per donar lloc a l’actual Auditori de la Torrassa ara fa 20 anys, i des d’aleshores, ha acollit més de 300 obres de teatre, 120 concerts i més de 155 projeccions de pel•lícules. Un gran patrimoni del barri gestionat per la parròquia de la Mare de Déu dels Desamparats.

Més de 224 persones han omplert l’aforament de l’Auditori de la Torrassa per veure la Casa de Bernarda Alba de la mà de l’Associació Cultural Bellgrup. Una celebració que dona visibilitat a la tasca sociocultural de la parròquia al barri. Un punt de trobada tant per les entitats, com les escoles, o pel Centre Cultural Collblanc la Torrassa. També és un espai des del qual es promou el teatre amateur de la ciutat. El president de la comissió d’actes culturals de la parròquia Mare de Déu dels Desamparats, Jordi Lázaro, ha afirmat que “després de preguntar a la ciutadania què volia fer a l’equipament vam decidir apostar pel teatre amateur, ja que el teatre Joventut cobreix altres àrees”. La regidora del districte, Olga Gómez, afegia que l’Auditori “és una peça clau dins l’àmbit cultural del barri”. 

Durant la vetllada s’ha atorgat un reconeixement a dues persones: Josep Fernández Dalfo, el qual ha deixat registrat tot el que s’ha fet a l’Auditori durant aquests 20 anys. I al mossèn Valentí Balaguer Planes, que després de 60 anys de labor pastoral al barri s’ha convertit en una figura clau pel veïnat.
La Casa de Bernarda Alba, va ser una peça que es va representar ara fa 12 anys dins el cicle de teatre amateur de L’Hospitalet, i que l’Auditori ha volgut recuperar pel seu aniversari.

Recordem que el Cinema Teatre Santiago Apòstol fou un gran referent de sociabilitzador al barri dels anys 60 fins ben entrats els 90, comptant amb 683 localitats, platea, amfiteatre i llotges.
Des de la parròquia destaquen que aquest 2022 es celebra també el 25è aniversari del grup Itaca els Vents, i que es compleixen 80 anys des que es fa realitzar la primera obra teatral al barri.