L’Auditori Barradas ha projectat la pel·lícula “A golpe de sello”, dirigida i protagonitzada per l’actor Rachid El Ouali, una pel·lícula marroquina que s’ha pogut gaudir amb subtítols en castellà per primer cop a Catalunya.

Aquest esdeveniment ha estat organitzat conjuntament entre l’Associació Cultural Mediterrània de L’Hospitalet, la Fundació Ibn Batutta, l’associació francesa A2G i l’Ajuntament de L’Hospitalet.

La pel·lícula tracta sobre una persona àrab després d’haver estat diagnosticada amb una malaltia greu que li deixa tres mesos de vida. És en aquest moment quan decideix que vol morir al Marroc i ser enterrada enllà.

Aquesta temàtica està estretament lligada amb algunes de les reivindicacions que es demanen pel Dia Internacional de l’Estranger, com és la situació de les persones grans estrangeres i com queden dividides entre les seves arrels i el lloc on viuen.

El president de la Fundació Ibn Battuta, Mohammed Chaid, ha expressat el seu sentiment sobre aquest tema: “Avui la pel·lícula ens parla sobre la primera immigració que va arribar; els nostres pares, que ho van fer als anys 60. Avui ja n’hi ha segones, terceres i quartes generacions. Volem reivindicar la gran feina que ha fet la primera generació. Ells ho van tenir molt més dur, van patir més que nosaltres. Tot i haver-hi dificultats, ells ens han anat preparant per al futur. La nostra reivindicació és tenir-los en compte, un tema identitari important per a ells, si s’han de quedar o marxar al país d’origen. La diversitat cultural és un enriquiment per la societat catalana. No és cap problema, sinó tot el contrari.”

La projecció ha comptat també amb la presència de l’alcaldessa, Núria Marín. Abans d’iniciar-se la pel·lícula, ha tingut lloc un col·loqui i un petit debat sobre la migració, les seves causes, els tipus que n’hi ha i l’estat en què es troba. En aquest sentit, l’Amina Kabouni, secretària de l’Associació Cultural Mediterrània de L’Hospitalet, ha afegit la necessitat “d’ensenyar, enfocar i obrir la mirada perquè la gent podem construir una convivència molt sana i molt bona, amb diferents cultures, entrant en la cultura de l’altre. De vegades, tenim prejudicis perquè desconeixem la cultura diferent, però si ens acostem, això ens ajudarà a créixer com a ciutadans”.