El Centre Cultural Barradas acull, fins el 29 de setembre, la mostra ‘Tiempo’, del pintor uruguaià Salvador Valente. L’artista, vinculat des de fa molts anys a la ciutat, exposarà al Barradas una cinquantena d’obres amb el concepte del temps enfocat des de diferents perspectives que li proporciona la matèria, els sentiments i les emocions.

‘Tiempo’ és la paraula que es repeteix en el títol de les obres que integren l’exposició. Segons Valente, “el temps és només un pretext per expressar sentiments,emocions i vivències que he tingut al meu país i també a Catalunya, on hi visc des de fa 35 anys”.

El color i l’equilibri de les formes i la composició són les característiques de Valente, que utilitza una gamma de colors de tons pastel, que també parlen dels seus estats d’ànims i els seus records. Utilitza una tècnica mixta amb espàtula de forma molt acurada. Són obres que conviden a la contemplació i que segons el mateix artista “no s’ha deixat a l’atzar sinó que estan molt pensades i meditades”

Com a president de l’associació Amigos del Uruguay, Salvador Valente va organitzar a l’Harmonia, l’any 2011, l’exposició col•lectiva “Año del bicentenario”.

La mostra podrà visitar-se fins al 29 de setembre a l’Auditori Barradas.