Les dades d’atur corresponents al passat mes d’agost situen la xifra de 11.900 persones en situació d‘atur, el que ha suposat un lleuger augment , en concret en 51 persones. Unes xifres, que segons ha afirmat a l’Entrevista Nicolás Cortés, delegat territorial de la UGT a L’Hospitalet, “no les podem donar com una dada positiva tot i que en pocs anys s’ha baixat molt les persones en les llistes de l’atur”.

Cortés ha volgut destacar el fet que actualment la ciutat de L’Hospitalet “és importadora de llocs de treball. Ara ve molta gent a treballar”. Tot i això, caldria, diu “polítiques més específiques per a persones de més de 50 anys amb poques opcions de trobar feina i també l’atur juvenil, una causa estructural ja a nivell europeu”.

En relació al Pacte Local per l’Ocupació, els diferents agents socials, des de l’Ajuntament, patronal i sindicats han de reunir-se properament per fer possible consensos en aquest àmbit. En aquest sentit, el delegat territorial de la UGT ha destacat “les polítiques actives realitzades els darrers 4 anys en l’àmbit de l’ocupació femenina”.