La violència de gènere és transversal, ja que es produeix a totes les classes socials, ètnies, cultures o edats. La diferència radica en la manera d’accedir als serveis d’atenció a les víctimes. És aquí on les dones migrades tenen més problemes. Aquesta és una de les conclusions de la xerrada organitzada per l’entitat Foment de la Informació Crítica per analitzar els punts forts i febles d’aquests serveis. A l’acte, celebrat a Can Riera, han intervingut Beatriz Cantero, portaveu de Dones Pa’lante, i la Síndica de Greuges de L’Hospitalet, Merche García. La xerrada la moderat Ana Rodríguez, presidenta en funcions del FIC.

La portaveu de Mujeres pa’lante, Beatriz Cantero, ha indicat que “les dones estrangeres que viuen al nostre territori no tenen xarxes de suport a prop i per tant disposen de menys recursos per afrontar la violència de gènere. Necessitem més sensibilitat a l’hora de detectar i acompanyar a les dones que pateixen violència masclista”.

A L’Hospitalet, ara mateix, una de les principals reclamacions es disposar dels Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE), on s’ofereix atenció i acompanyament a totes les dones i els seus fills i filles afectades per processos de violències masclistes.

La Síndica de Greuges de L’Hospitalet, Merche García, ha assenyalat que “el SIE que tenim de referència ara mateix es troba a Badalona. Creiem que hem de treballar per tenir un a la nostra ciutat, com també un Centre d’Urgències per atendre a les víctimes el més ràpid possible”.

La presidenta en funcions Foment de la Informació Crítica de L’Hospitalet, Ana Rodríguez, ha assegurat que “un altre punt feble és la manca de coordinació del conjunt de serveis que intervenen en l’atenció a les víctimes, com ajuda psicològica, jurídica o assistencial”.

El debat organitzat Foment de la Informació Crítica de L’Hospitalet s’emmarca dins del Cicle Factoria d’Idees.