L’Atlètic Club Hospitalense va inaugurar dijous la “Setmana de la dona al Club”, una iniciativa que pretén conscienciar i col•laborar per tal que el món de l’esport evolucioni cap a la plena igualtat entre homes i dones. L’entitat del barri del Centre ha programat xerrades, una exposició fotogràfica i un torneig femení. 

Donar visibilitat a la dona en el món de l’esport, alhora que es fomenta la seva participació i es reconeix les seves aportacions. Aquests serien els motius pel quals l’Atlètic Club Hospitalense ha posat en marxa la “Setmana de la dona”.

El primer dels actes va ser una xerrada sobre violència de gènere amb la participació del CAID, Centre d’Atenció i Informació a la Dona, i Mossos d’Esquadra. I és que malauradament en l’àmbit de l’esport la violència masclista també és present, ja sigui per un tracte diferent entre homes i dones, o bé amb insults i assetjament.

Quan es produeix qualsevol tipus de violència de gènere en un recinte esportiu hi han diverses vies per denunciar-ho. Des de posar els fets en coneixement del club o entitat que acull el partit per tal que prengui les mesures corresponents, fins a trucar al telèfon d’emergències 112.

La “Setmana de la dona al Club” també consta d’una exposició fotogràfica al camp municipal del Centre, on també es disputarà dissabte i diumenge un torneig femení amb equips com l’Europa, la Fundació Acadèmia L’H, el Cornellà, i el propi Hospitalense entre d’altres.