Aquesta setmana s’han complert 4 anys des de la consulta ciutadana sobre on s’havia d’ubicar el nou poliesportiu de Santa Eulàlia. El resultat va donar com a guanyadora la opció del carrer del Gasòmetre, però l’inici de les obres continua sense data.

El president de l’associació veïnal Som Santa Eulàlia, Cristóbal Ortega, assegura a l’Entrevista de l’Informatiu que “s’ha malbaratat” un mandat sencer i no hi ha avenços. “Sempre ens hem ofert a col·laborar amb l’Ajuntament però de moment no ens han convocat a cap reunió. Ens havia arribat que el projecte està aturat per una qüestió de l’estructurista, però segons un informe de la Sindicatura de greuges, sembla que hi ha un contenciós administratiu interposat per uns veïns. Confiem que el consistori reprengui la seva promesa, perquè la necessitat segueix sent la mateixa”.

Un cop la consulta ciutadana va descartar ubicar el nou poliesportiu al Parc de l’Alhambra, l’equip de govern es va comprometre’s a remodelar aquest espai verd del barri. Ortega recorda que “es va anunciar una reforma integral del parc i tampoc s’ha fet res. Estem expectants en molts temes que no avancen”.

Una altra de les demandes veïnals és la reobertura de la Biblioteca de Santa Eulàlia, un equipament que va tancar les seves portes al local del carrer de Pareto l’any 2021. Segons el representant veïnal, en la darrera reunió del Consell de Districte convocada per presentar la proposta de pressupostos per al 2024 de l’equip de govern, el tinent d’alcaldia Francesc Belver va apuntar que “la biblioteca es reobriria en l’espai que ocupa ara el Centre Cultural i, a canvi, aquest equipament es traslladaria a Can Trinxet juntament amb la regidoria del districte. L’anunci ens ha causat molta perplexitat”. Ortega afirma que necessiten més informació sobre el projecte per poder valorar-lo, però considera que Can Trinxet hauria de tenir un pla d’usos que donés resposta a altres necessitats d’equipaments per al barri.